Tack 2013!

2013 vilket år!

Har nu drivit vårt eget bageri i Hammarby Sjöstad i 2,5 år kort tid men mycket har hänt. Och jag vill tacka alla våra kunder som strömmat till vår butik och våra externa kunder som gjort det möjlig för oss att fortsätta baka på som jag tycker rätt sätt, nämligen på bästa råvaror med den bästa behandlingen. Och till detta vill jag tacka vår fantastiska personal som gör detta möjligt varje dag.

TACK!

Men årets första överraskning är egentligen när Christer Svantesson ringer mig på menlösa barnsdag och meddelar att jag ska få en utmärkelse som jag blir och är mycket hedrad över nämligen Hederspriset La Dance, Prix d´Honneur pour l´Encouragement de la Gastronomie ur minnesfonden M Sandahl Foundation 1962 – 2012 http://www.sandahlfoundation.se

Jag hade tillsammans med mina pristagarkollegor en fantastisk dag, och det värmer ska ni veta.

Januari går och jag får ett mail från min gamla hemstad Eskilstuna som skriver att dom vill prata med mig angående en statyett som ska delas ut på eskilsgalan, http://www.eskilsgalan.se och jag tänkte ska jag dela ut en statyett till en känd Eskilstunabo som gjort mycket för Eskilstuna?

Vad roligt tänkte jag , men nej det är du som ska få den säger kvinnan i andra änden på telefonen när vi pratas vid.

Så jag tilldelas den 6 mars på stadshotellet i Eskilstuna en Eskilstatyett som ambassadör för Eskilstuna, att jag betytt mycket för staden och gjort mycket reklam för Eskilstuna och jag är verkligen i en fin samling människor där, allt från Tova Carson till Tomas Gustavsson, André Pops ,Yvonne Ryding , KENT, Christer Lindarv m, fl känns helt overkligt.

Men det som känns extra roligt är att det är en bagare och konditor som får utmärkelsen! Jag är mycket stolt över detta och jag tror min läromästare Lennart Janeling ler i himlen.

I mars får jag åter frågan om jag är sugen på att göra nobeldesserten, och jag tackade nej året innan efter 11 år och mitt beslut står fast, Kul har det varit under alla år och jag tar det minnet med mig

En annan förfrågan som däremot var mycket kul var Dessertmästarna, kanal 5 skulle göra ett program som Top chef just dessert från USA i Sverige och jag får frågan om jag kan hjälpa till som expert att lägga upp tävlings idéer för programmet men även eventuell medlem i juryn och jag fick för andra gången i mitt liv gå på casting och denna gång gick det bra ! Jag fick komma med som en av 4 i juryn och programmet blev jättebra tycker jag.

Men återigen vill jag säga det som är roligast och det bästa med detta är att konditorer kommer i fokus och i detta fall bland det bästa som finns Desserter!

Och det kommer en uppföljare, hur kul som helst!

Hösten starar i ett rasande tempo med långa inspelningsdagar och mycket jobb, chokladfestivalen www.chokladfestivalen.se

planeras för fullt och den ska vi ju flytta till Stockholmsmässan och vilket vi gjorde och genomförde det tillsammans med Hem och villa 38 000 besökare kom, helt otroligt! Det är 12 gången nästa år och även det blir på Stockholmmässan vilket jag ser fram emot.

Jag är med på chokladfestivalen, mässan Mitt kök driver bageriet med min fru Linda och Dessertmästarna rullar igång känner för första gången efter mitt kök mässan att luften har gått ur mig.

Helt kraftlös känner jag mig.Vi kör på med jul och nyår som krydda på moset.

Jag har för första gången i mitt yrkesliv ställt mig frågan, Är det värt det?

Under åren så har vår bagerichef, Susanna Söderman vunnit EM guld i bageri! Frida Bäcke Kondischef har kommit med i vårt nya konditorlandslag och Didrik Person har tävlat i finalen i Årets Konditor, och ni ska veta att jag är stolt som en tupp och känner igen mig genom er, att vilja veta mer prova och öva. Samtidigt som ni har jävligt kul för det är det vikigaste av allt.  Lycka till på er !

Ha så kul vi kan! Hela tiden

Ser fram emot ett 2014 ett kul år!

Ps. Jag tror ni vet svaret på min fråga om det är det är värt det? ja fast lite annorlunda och roligare!)

Skriv ett svar

Name is required.
An email address is required.
You have to type a comment too! :)