Ta bort arbetsgivaravgifter för lärlingar under 25 år

Ta bort arbetsgivarav­gifter och sociala avgifter för lärlingar under 25 år! Att nyrekrytera är något jag verkligen vill göra. Men att ta in en helt ny person utan ut­bildning är idag för dyrt och blir kostsamt för oss småföretagare.

I VÅR HANTVERKSVÄRLD så tror jag mycket på lärlingsutbildningen så man lär sig hantverket ordentligt. Jag ser mig själv som hantverkare och entre­prenör så som ni i regeringen beskriver det i er text på www.regeringen.se

 

”Fler och växande företag. För att öka efterfrågan på arbetskraft krävs en aktiv näringspolitik och samverkan mellan politik, näringsliv, akademi och arbetsmarknadens parter. Regeringen vill stärka hela innova­tionskedjan så att fler företag, innovatörer och entreprenörer i hela landet lyckas utveckla sina idéer till framgångsrika produkter och tjänster.”

Det här är er text, Stefan Löfven, Mag­dalena Andersson, Ylva Johansson och Mikael Damberg.

Jag träffar många entreprenörer, innovatörer, företagare, akademiker, skådespelare som idag inte känner någon aktiv samverkan mellan politiker och näringsliv. Låt 2016 bli ett år bli ett år av samverkan. 15 000 bagerier väntar på att ni svara ja på er inbjudan, kaffet svalnar.

MED DENNA FROS­TIGA start på 2016 så blir jag sugen på soppa och vad pas­sar bättre till soppa än just bröd. Jag och Gert Klötzke har precis skickat in recepten och bilder till vår bok om Soppa och bröd hur kul och gott som helst. Boken släpps till hösten.

Här är recept på ett gott bröd ni kan baka till er varma soppa och jag hoppas att ni får ett aktivt, njutbart och sam­verkande 2016.

VALNÖTSBRÖD

400 g durumvetemjöl

550 g lantvetemjöl

500 g vatten

100 g ägg (ca 2 st)

800 g levain eller surdeg(tar ni surdeg då endast 400 gr)

50 g svensk rapsolja

25 g salt

250 g hela valnötter (blötlagda i kallt vatten över natten)

Blanda allt till en seg och elastisk deg utom saltet. Tillsätt saltet och blanda väl i cirka 2 minuter. Lägg degen i oljad back och låt vila i 90 minuter.

Stöt samman degen och låt vila över natten i kyl. Tag fram degen och forma degen till ett bröd låt vila rumstem­peratur ca 3 timmar sätt ugnen på 250 grader. Baka brödet i 250 grader ca 25 minuter så brödets innertemperatur är 98 grader.

Skriv ett svar

Name is required.
An email address is required.
You have to type a comment too! :)