Längtar …….

Nu är april här och vi med den, längtan är det viktigaste av allt för att få maximal njutning tycker jag. Tänk nu första sparrisen med nyslagen hollandise och avsluta med en rabarberpaj. Det längtar jag till hela vintern så är vi där.

Under April så håller jag en Tårtkurs i vår studio den 13:e april närmare bestämt ser vi fram emot. Sedan har jag lite Sweet lab utbildningar i desserter vid olika tillfällen där vi sätter lite extra fokus på desserter. Under mars månad så har jag både blivit Ambassadör för Eskilstuna stad för goda insatser att sätta Eskilstuna på kartan samt att jag blivit invald i Sandahl fondation.

Jag är både glad och stolt för bägge utmärkelserna dock konstaterar jag att det roligaste är att priserna eller utmärkelserna går till en konditor och bagare, och jag tycker det är så mycket positivt som händer kring bagare och konditorer just nu. Allt ifrån bagarlandslaget , nystartat konditorlandslag samt att bagare och konditorer får så mycket mer mediautrymme. Sedan har jag just nu ett så härligt gäng i bageriet här dom är unga hungriga på att lära sig mer och göra jobbet riktigt bra. Susanna är just antagen i bagarlandslaget och Sara tävlar i SM för unga bagare. Lycka till och håller alla tummar jag kan, och hela gänget jobbar på riktigt bra så jag ser fram emot 2013 mycket!

Just dom unga är framtiden och jag hoppas fler och fler kommer till oss och verkligen tar plats för plats finns det.

Samt att våra beslutsfattare någon gång förstår att satsningen Matlandet Sverige också innebär att vi måste få mer folk att jobba med hantverk och råvaror och skapa förutsättningar för det. Och jag får tårar i ögonen att se och höra om mjölkbönder som inte kan överleva ,kvarnar som läggs ned , grisuppfödare som inte klarar livhanken gör det möjligt att anställa och driva företag så människor kan överleva på det. På ren svenska tjäna pengar på din passion eller det du kan bäst.

Våren innebär också studieresa till Paris och Dubai samt planering för chokladfestivalen 2013 som i år går på Stockholmsmässan vilket känns spännande , www.chokladfestivalen.se sedan hoppas jag på en bra sommar med mycket glass och ledigt med familjen. Återigen så längtar jag hoppas ni också gör det.

Skriv ett svar

Name is required.
An email address is required.
You have to type a comment too! :)